Dr. Hauschka kozmetika

Koža kao organ

Na koži se odražava stanje unutrašnjih organa, a kako je ona najveći osjetilni organ, reagira i na vanjske utjecaje. Veliki postotak naših T-stanica, stanica za imunitet, nalazi se u koži, a ona se, zajedno s plućima i bubrezima, ubraja u glavne organe za izlučivanje. Zbog svega navedenog, njegu kože treba shvaćati kao preventivnu zdravstvenu njegu. Pristup Dr. Hauschka kozmetike preusmjeren je na rješavanje problema kože, djelovanjem na uzrok problema, a ne samo na suzbijanje simptoma.

Početak

Dr.Hauschka kozmetika danas je vodeće svjetsko ime u području prirodne kozmetike. Na tržištu se pojavila 1967. godine pod nazivom "ljekovita kozmetika", a idejna začetnica bila joj je medicinska sestra i kozmetologinja Elisabeth Sigmund koja ju je i osmislila u suradnji s dr. Rudolfom Hauschkom, brojnim farmaceutima, liječnicima i kemičarima, a uz sugestije antropozofa Rudolfa Steinera. Stvorena je u farmakološkom laboratoriju tvrtke WALA koja se i danas bavi proizvodnjom antropozofskih lijekova.

Kozmetika u svom izvornom značenju

Riječ kozmetika izvedena je iz grčke riječi kosmein što znači urediti, harmonizirati. Za razliku od drugih kozmetičkih linija, kozmetička linija Dr.Hauschka promatra i tretira stanja, a ne tipove kože jer koža može prelaziti iz jednog stanja u drugo pod utjecajem stresa, prehrane, godišnjih doba, životne dobi, količine tekućine, hormona...pa se sukladno promjenama stanja rade i izmjene unutar linije u odabiru preparata koji se koriste.

Potvrda kvalitete

Većina preparata Dr.Hauschka nosi oznaku certifikata Kontrollierte Natur-Kosmetik Njemačkog industrijskog udruženja BDIH, a novi preparati imaju NaTrue certifikat. Trenutno je cijela linija Dr.Hauschka preparata u procesu dobivanja NaTrue certifikata.